Az alsós és ovis kirándulás szervezésének titka

« Következő hírElőző hír »

A kisebbeknek szervezett kirándulás igen komoly kihívás elé állíthatja még a tapasztaltabb pedagógusokat is, ugyanis a kicsik koordinálása nem egyszerű feladat. Az alábbi cikkben összegyűjtöttünk minden olyan információt, amely nagyszerű alapját adhatja a következő óvodai kirándulás vagy alsós osztálykirándulás szervezésének.

 

Kezdjük el időben szervezni

Érdemes minél előbb utánajárni az elérhető ajánlatoknak és időben foglalni, hogy a kirándulás biztosan megvalósulhasson. Nagyon fontos szervezéskor, hogy osszuk meg a megoldásra váró feladatokat és ne egyedül álljunk neki. Egy vagy két másik pedagógus, a szülők, de még akár a gyerkőcök is segíthetnek az előkészületekben.

 

Az óvodai és osztálykirándulás időkorlátja

Kisiskolásokkal és óvodásokkal érdemes az egynapos kirándulást megcélozni. Rengeteg olyan lehetőség van, amely még ilyen rövid idő alatt is emlékezetes élményt tud adni, csupán megfelelően kell kiválasztani a helyszínt.

 

Osztálykirándulás helyszínek, óvodai kirándulási lehetőségek

Érdemes lehet egy szórakoztató létesítményt megcélozni. Legyen biztonságos, megfelelően körül kerített, hogy senki ne tudjon elkószálni. Előnyös, ha az életkornak megfelelő, színesebbnél színesebb élményelemek, illetve kikapcsolódási lehetőségek állnak a rendelkezésre a választott helyszínen, mert ez garantálja majd, hogy a gyerekeknek a kirándulás maradandó élmény legyen.

 

Osztálykirándulás programok, óvodai kirándulás ötletek

Az óvodás és alsós kisiskolás korosztályt még könnyebb lenyűgözni - gondolhatná a külső szemlélő. A tapasztalt pedagógusok azonban pontosan tudják, hogy bár, még több minden érdekes a számukra, az érdeklődésüket igen hamar képesek elveszteni. Ezért praktikus lehet, ha több, rövidebb játék áll rendelkezésre.

 

Busszal vagy vonattal?

A fiatalabb korosztály esetén egyértelműen a busz a jobb választás, hiszen tisztább, gyorsabb, nincs menetrendhez kötve és nem ad esélyt arra, hogy bárki is elvesszen. Egyetlen negatívumként az árat lehet megemlíteni, mivel lényegesen költségesebb, mint a vonat. Szerencsére sok szolgáltató ajánl kedvezményt kifejezetten osztálykirándulások esetében és kedvező, ha a parkolás is díjmentes.

 

Egységben az erő

Szerencsésebb esetben a tanintézmény rendelkezik egyenpólóval, ha viszont mégsem, akkor megkérhetjük a szülőket, hogy a gyerekeket egy előre meghatározott színű pólóban bocsássák útra. Ez hatalmas segítség lehet abban, hogy könnyebben össze tudjuk terelni a gyerkőcöket.

 

Osztálykirándulás és óvodai kirándulás szervezése a debreceni Kerekerdő Élménypark segítségével

Egyáltalán nem meglepő, hogy évről évre egyre többen választják a debreceni Kerekerdő Élményparkot úticélként, hiszen a mesevilág hangulatot tükröző helyszínünk egyetlen küldetése a kicsik és nagyok szórakoztatása. Eddig nem is vallottunk kudarcot, sőt! Parkunk áprilistól magával ragadó, nyüzsgő helyszínné változik és minden évben új élményelemekkel bővül, hogy minél több korosztálynak biztosítson önfeledt perceket. Az 55.000 négyzetméteren elterülő park egyúttal kínál szabadtéri élményelemeket és fedett attrakciókat, legyen szó akár napos, akár kicsit borongósabb időről.

 

Amiért preferálják a pedagógusok:

     Biztonságos, zárt környezet

     Animátorok segítik az élményelemek biztonságos használatát és a gyerekek megfelelő tájékoztatását

     Kedvező étkezési lehetőség biztosított a gyermekcsoportok számára kínált menü révén.

Amennyiben felkeltettük érdeklődéseteket, várjuk szíves megkereséseiteket és esetlegesen felmerülő kérdéseiteket a bejelentkezes@kerekerdoelmenypark.hu e-mail címen!

Javasoljuk, hogy érkezés előtt legalább 3 héttel foglaljatok időpontot!

Ha szeretnél csatlakozni a Kerekerdő Élménypark rajongóinak táborához, kövesd a park Facebook oldalát, hogy értesülj a legfrissebb hírekről: https://www.facebook.com/kerekerdo.elmenypark/.

Címkék

Oszd meg

Tervezett nyitás: 2020. április! Csoportos bejelentkezés: bejelentkezes@kerekerdoelmenypark.hu. Mint minden weboldal, a kerekerdoelmenypark.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az adatvédelmi szabályzatunkban bővebb információt is kaphatsz. - Üdv.: Élménypark csapata