5 tipp amiért mindenképpen érdemes Debrecenbe látogatni?

2020. 06. 23.

Miért érdemes Debrecenbe látogatni? 

 

Erre a kérdésre rengeteg választ lehetne találni, ha elkezdenénk sorolni reggeltől estig lehetne olvasni olyan relytélyes zugokról is, amit az itt élők se biztos, hogy ismernek. Mi most az 5 legkiemelkedőbb elemeket fogjuk felsorolni, hogy az idelátogatóknak támpontot adhassunk kikapcsolódásukhoz. 

 1. Déri Múzeum

 

A régmúlt emlékeit őrzik a hagyományok, a nyelv, az írásos emlékek, és legfőképpen a régészeti leletek sokasága. "Az élet egy olyan műsor, amit csak visszafelenézve lehet megérteni..." (Sören Kierkegaard). Ezáltal az első pont mi más is lehetne, mind a debreceni Déri Múzeum. A falak között bolyongva mind az állandó, mind az ideiglenes kiállításokkal visszatekinthetünk a régi korok emlékeire. Itt látható a Munkácsy-trillógia, "A csillagos ég lakói" című régészeti kiállítás, a Szamuráj udvarház. Ezeket tekintsük ízelítőnek, mert higyjék el. Ez még csak a kezdet! Megérdemli a múlt a megemlékezést!

 

2.Repülőtér

Nincs olyan ember, aki ne szeretne utazni, kimozdulni a megszokott környezetből és egy csendes, látványos környezetben túrázni, kalandozni, úszni, vagy akár csak piknikezni egyet. És vannak akik mindezekre teljesen másik országot néznek ki maguknak, ami csak hosszabb utazással érhetőek el. Szerencsére a tudománynak, nem kell szamárháton, görönygyös úton vándorolni akár a tengerig, helyette az ember felül egy kényelmes repülőgépre, és órákon belül már napozhat a parton esernyős koktéllal a kezében. 

Ha ön is szeretne ellátogatni a tengerhez válassza a debreceni repülőteret, hiszen sokkal gyorsabban, kevesebb várakozással és kevesebb aggodalommal juthat el úticéljához.

 

3. Kerekerdő Élménypark

A debreceni Kerekerdő Élménypark 5 éve nyitotta meg kapuit a mesék birodalmába, és állandó látványosságaival kiutat teremt a hétköznapi általánosságból egy csodálatos világba. Csendes környezetbe épített, több, mint 54.000m2 -en elhelyezkedő Élménypark híres a látványosságairól, illetve a Helloween időszakán megrendezett, országszerte egyedi eseményével, a rettegések éjszakájával. Több,  mint 20 állandó élményelemmel, mesebeli karakterekkel találkozhatnak a látogatók, illetve interaktív show keretein belül mind a gyermekek, mind a felnőttek próbára tehetik ügyességüket Cooperrel és Carolinnal. Egész napos kikapcsolódás várja az idelátogatókat, érdemes kipróbálni!

 

 

4. Nagyerdei park

Alig tízpercnyi távolságra a belvárostól, száz éves fák alatt kínál teljes körű kikapcsolódást és számtalan szórakozási lehetőséget a szabadba vágyóknak. A Nagyerdei park egyik legkedveltebb helye a Békás-tó, amely látványos szökőkútjaival, napozópadjaival remek hely a pihenésre, vagy egy kellemes piknikezésre. A tó körül a tájépítészek által tervezett, izgalmasan kacskaringózó sétányokon kalandozva kicsik és nagyok egyaránt felfedezhetik az erdő szépségét és titkait, melyhez állatokat mintázó szobrok, a környezet formavilágát és „kellékeit” felhasználva készített, úgynevezett landart-alkotások nyújtanak különleges és egyedülálló látnivalót.

Illetve 2020.06.20-án nyitotta meg kapuit a debreceni strand. A város tüdejében található fürdő állandó nyitvatartással várja a forró napokon a hűsölni vágyókat. 

5. Hortobágyi nemzeti park

Hortobágyi Nemzeti Park hazánk első nemzeti parkja.  Működési területe Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéket, valamint Heves megye Tisza-tavi kis szeletét foglalja magába. A Hortobágy olyan táj, amelyet sajátos története, értékes élővilága, egyedülálló néphagyománya jellegzetesen magyar vonásokkal ruház fel. Több írónk és költőnk is megörökíti a tájat műveiben. Például Petőfi Sándor,

Az alföld  című versében.

 

+1 Halastavi kisvasút

Hortobágyi Nemzeti Park üzemelteti az ország egyetlen utasokat szállító halastavi kisvasútját, mely Magyarország legnagyobb mesterséges halastavánál,a Kondás tónál végződik. Az egyedülálló kisvasút a halastavak belső gátja mentén teszi meg a nagyjából 5 kilométeres távot. A végállomásnál leszállva egy 460 méter hosszú pallóúton gyalogosan végighaladva betekintőkből, magaslesről ismerhető meg a növény- és állatvilág.

 

Debrecen emlékeit őrzi a múltnak, kiragyogtatja a jelent és sugallja a jövőt! Látogassanak el országunk "második fővárosába", és éljenek át egy igazán emlékezetes kalandot! Debrecenben találkozunk!